Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ένας θόρυβος από μαύρα πούπουλα.

Το να κριτικάρεις κάποιον είναι το πιο εύκολο πράγμα σε όλη την γη. Ανοίγεις το στόμα σου και αραδιάζεις προτάσεις γεμάτες κακία, βλακεία, ίσως και ψέμματα για να σχολιάσεις από την εξωτερική εμφάνιση κάποιου έως και τον χαρακτήρα και τις πράξεις του. 
Ίσως σχολιάζεις ένα άτομο που δεν ξέρεις καν αλλά κάποιον άλλος σου έχει πει τρία-τέσσερα πράγματα και συ δεν χάνεις την ευκαιρία να μεταδώσεις όλο το δηλητήριο του σε άσχετα άτομα που στο τέλος θα σχηματίσουν μία απόψη για ένα άτομο που δεν ξέρουν ούτε εκείνοι αλλά αν βρεθεί μπροστά τους θα το ''μίσουν'' για ότι εσύ είπες, για ότι εκείνος είπε κλπ κλπ.. 
Και ξαφνικά αυτό το άτομο θα βρεθεί αντιμέτωπο με άτομα που δε γνωρίζει αλλά έχουν σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για το ποιος είναι -χωρίς να ξέρουν ποιος είναι στην πραγματικότητα- και θα αναρωτιέται τι στο κόσμο έχει κάνει τόσο κακό ώστε άσχετα άτομα να ασχολούνται με την ζωή του και με τις αποφάσεις που έχει πάρει, είτε καλές είτε κακές. Αν και είναι υποκειμενικό το τι είναι καλό και τι κακό για όλους μας μιας και είμαστε όλοι διαφορετικοί.
Παρόλα αυτά, εσύ, εκεινός που στα είπε αυτά και όλοι όσοι άκουσαν εσένα να ''θάβεις'' το συγκεκριμένο άτομο, έχεις βλάψει την φήμη ενός αθώο ατόμου μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις με τι άλλο να ασχοληθείς. 
Με εκνευρίζει όσο δε πάει όλο αυτό το κουβάρι άχρηστων σχολιασμών για άτομα που δε ξέρεις και δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο πιστέυεις είναι ότι πιο σημαντικό να μιλήσουμε πρώτα. 
Έχω κάνει και γω το ίδιο λάθος και έχω υπάρξει και θύτης αλλά και θύμα. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο σημαντικό να σχολιάζεις ζωές άλλων ατόμων, αλλά είναι ότι πιο σιχαμερό υπάρχει στο άδειο κεφάλι αυτής της παγκόσμιας κοινωνίας. Κουτσομπολιό και ψέμματα ρέουν άφθονα χωρίς κάνεις να νοιάζεται. 
Πλέον, προσπαθώ να δώσω ότι ελαφρυντικό μπορώ σε καταστάσεις ατόμων που ακόμη και αν δε θέλω να ξέρω τι κάνουν στην ζωή τους, το έμαθα μέσω ηλίθιων σχολιασμών ανάμεσα σε ανεγκέφαλα άτομα σε ανούσιες παρέες, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω γιατί αυτό το άτομο έκανε ότι έκανε, στο κάτω κάτω δε με νοιάζει! Θα προσπαθήσω να μπω στην θέση του και να σωπάσω γιατί δε θέλω πια να είμαι ένα από αυτά τα άτομα που ''μισούν'' έμενα αν και δε με έχουν δει ποτέ στην ζωή τους, πόσο μάλλον αν με ξέρουν. Δε θέλω να γίνω εκείνος που με το δάκτυλο του κρίνει και ''καταδικάζει σε θάνατο'' άτομα άσχετα, άγνωστα. Δε είμαι εγώ αυτή που θα κρίνω κάποιον για τις πράξεις του.
Ένας θόρυβος που κάνει κύκλους ανάμεσα σε ανούσια, άτοπα και άτυπα άτομα. Αυτό είναι το κουτσομπολιό. Ένας θόρυβος γεμάτος χιλιάδες εκατομμύρια μαύρα πούπουλα. Και πάνε και κρύβονται σε απίστευτα μέρη που δεν μπορείς να βρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου